FEN PROJESİ ÖDÜL GETİRDİ

30/04/2013

Okulumuz öğrencisi Göktuğ KÖSE(10A), Fizik öğretmeni Volkan GÖNEN\'in danışmanlığında hazırladığı \"Y Kromozomundaki Mikrodelesyonların Oligospermi Ve  Azoospermi Gelişimi Üzerindeki Etkileri\" isimli Biyoloji Projesi ile Özel Ege Lisesi\'nin bu yıl onbirincisi düzenlenen Fen Projeleri Yarışması\'nda 3.\'lük kazandı.

Öğrencimiz proje hakkında şunları söyledi:\" Erkek infertilitesinin genetik sebeplerini anlamak, hem tedavi yaklaşımları hem de doğacak bebeklerin taşıyabileceği riskler hakkında hastaları bilgilendirilmek için bu çalışmada;

Moleküler düzeyde DNA incelemesi yapılarak erkek infertilitesinin genetik faktörlerini saptamak, Y Kromozomunda oluşan mikrodelesyonların oligospermi ve azoospermi üzerindeki etkilerini belirlemek, İnfertil azospermi ve oligozoospermi olgularında ve sağlıklı kontrol grubunda Y kromozom mikrodelesyonlarını analiz ederek karşılaştırmak amaçlanmıştır.\"

Orta Öğretim Kurumları Müdürümüz Aydın KOYUTÜRK başarısından dolayı öğrencimiz Göktuğ KÖSE\'yi ve ona bu konuda destek olup yol gösteren öğretmeni Volkan GÖNEN\'i tebrik ederek daha nice başarıları okulumuza kazandıracağına inandığını söyledi.