Fizik Projemizle ABD Genius Olimpiyatlarında HONORABLE MENTİON Ödülü Kazandık

02/07/2014

Fizik Projemizle ABD Genius Olimpiyatlarında “HONORABLE MENTİON” Ödülü Kazandık

15-20 Haziran 2014 Tarihleri arasında, ABD’nin New York Eyaletinde bulunan New York State Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen dünyanın en büyük olimpiyatlarından \"Genıus Olimpiyatları\"nda okulumuz, 58 ülkenin katıldığı ve 750 projenin yer aldığı organizasyondan 11 A Sınıfı Öğrencilerimizden Ezgi DÜNYAADAMI ve Ege KERVAN, Fizik Öğretmenimiz Volkan GÖNEN danışmanlığında hazırladıkları projeleriyle mansiyon kazanarak dünya 4.lüğünü elde etti.

Projelerinde Y Kromozununa bağlı mikrodelesyonları fiziksel yöntemler kullanarak tayin eden öğrencilerimiz, aynı zamanda dünyanın en büyük üniversitelerinden olan Mit ve Harvard Üniversitelerine ziyarette bulunmuştur. Türkiye’den sadece 15 okulun seçildiği proje yarışmasında öğrencilerimiz, organizasyon boyunca ülkemizi ve İzmir Özel Çamlaraltı Koleji’ni en iyi şekilde temsil ederek İzmir’den derece alan üç okuldan biri olmanın sevincini yaşamıştır. Öğrencilerimiz, New York City’deki üç günlük geziyle de ülkemize büyük tecrübeler kazanarak dönmüşlerdir.

Öğrencilerimizi ve öğretmenlerini bu başarılarından dolayı tebrik eder, başarıların devamını dileriz.