GELENEKSEL ENO AĞAÇ DİKİM GÜNÜMÜZ

29/09/2011

Okulumuzun üye olduğu Finlandiya merkezli Uluslararası Çevre Okulu ENO (Environment Online) programı geleneksel Ağaç Dikme Günü etkinliği 23 Eylül 2011 Cuma günü okulumuzda yapıldı.  İlköğretim birinci kademe öğrencilerinin katılımı ile düzenlediğimiz etkinlikte ,  öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan ritim grubunun söylediği şarkı ve günün anlamını belirten öğrenci konuşmalarıyla kutlandı. Okulumuzun ENO Programı Sorumlusu Susan Price  konuşmasında “ENO Ağaç Dikme Günü’’ etkinliğinin 2008 yılından bu yana başarıyla devam ettiğini belirti.Bu program ile dünya çocukları ve bizim öğrencilerimiz  arasında bağ kurularak  çevre bilinci ve küresel eğitimin gerçekleşmesi sağlanmaya çalışılmaktadır . Aynı  zamanda küresel boyutta ağaç ve ormanların önemine de değinilmektedir.