GENIUS OLİMPİYATLARI’NDA ÇAMLARALTI’NDAN İKİ PROJE

27/04/2015

Çamlaraltı Koleji, 13-24 Haziran tarihleri arasında, ABD’de düzenlenen GENIUS Olimpiyatları’nda, ülkemizi iki fizik projesiyle temsil edecek.

Çevre sorunlarının küresel bağlamda anlaşılması ve çözüm politikalarının geliştirilmesinin yanı sıra tasarım, mühendislik, yaratıcı yazarlık, resim, müzik ve temel bilimlerde sürdürülebilirliğinin sağlanmasını teşvik etmeyi amaçlayan GENIUS Olimpiyatları’na, bu yıl yapılan 2640 proje başvurusu arasında 310 proje seçilerek olimpiyatlara katılmaya hak kazandı.

Başvurular sonucu seçilen 310 proje içerisinde 74’ünü kapsayan fen projelerinden ikisinde Çamlaraltı Koleji imzası var. Bu yıl da iki fizik projesiyle olimpiyatlara katılmaya hak kazanan öğrencileriyle gurur duyduğunu belirten Çamlaraltı Koleji Fizik Öğretmeni Volkan Gönen, “Okulumuzda Proje Kulübü’yle yürüttüğümüz özverili çalışmalar sonucunda yıl içinde, biri alternatif enerji kaynaklarına yönelik, diğeri de son dönemde ülke olarak büyük üzüntü yaşamamıza neden olan maden kazalarına yönelik iki güzel proje ürettik. İlk projemiz altenatif enerjilere ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde rüzgar enerjisinden elektrik üretmemizi sağlayacak bir sistemden oluşuyor. Bir diğer projemizse ‘end of the mine disaster!’ adıyla, maden kazalarına son vermeyi amaçladığımız yeni yöntemler geliştirdiğimiz bir proje. Projelerin her aşamasında büyük bir özveri ve istekle çalışan öğrencilerimiz Ahmet Anıl Şanlı, Arda Ünlübursa, Fem Köymen ve Ilgaz Yücel’i tebrik ediyorum. ABD’de yapılacak olimpiyatlarda da hem ülkemizi hem İzmir’i hem de Çamlaraltı Koleji’ni en iyi şekilde temsil edeceklerinden eminim” şeklinde konuştu.