Goethe Enstitüsü’yle Verimli Çalışmalar

23/01/2014

Goethe Enstitüsü’yle Verimli Çalışmalar

Anadolu Lisesi 9. ve 10 sınıf öğrencilerimiz, Almanca Öğretmenimiz Nurten YAVUZ rehberliğinde ikinci yabancı dil olarak öğrendikleri Almancayı pratikte kullanmak ve bilgilerini pekiştirmeleri için Goethe Enstitüsünü ziyaret ettiler. Goethe Enstitüsü Eğitim İşleri Müdürü Claudia ADAM öğrencilerimiz için seminer çalışması yaptı. Claudia ADAM okulumuz öğrencilerine 21-23 ve 24 ocak 2014 tarihlerinde Almanca’nın okullarda ve iş hayatındaki önemi, Alman düşünür ve ünlüleri, Alman ressam ve tiyatrocuları hakkında genel bir sunum yaptı. Öğrencilerimiz, sunumun ardından enstitüde bulunan Alman kütüphanesinde nasıl kitap bulunacağı ve nasıl araştırma yapılabileceğini uygulamalı olarak öğrendiler. Ayrıca enstitüden internet aracılığı ile ödünç kitap alma konusunda da bilgi aldılar. Bunların yanı sıra öğrencilerimizle “Bibliotheksrallye” çalışması yapıldı. Öğrenciler ikişerli gruplara ayrılarak belirlenen sürede verilen görevleri yerine getirdiler. Öğrencilerimiz, Almancayı eğlenerek ve yeni bilgileri öğrenerek aktif bir şekilde kullanma olanağı buldular. Akademik bilgileri, eğitici bir yarışmayla pekiştirilmiş oldu.

Fotoğraflar için tıklayınız...