HACER KILCIOĞLU İMZA VE SÖYLEŞİ GÜNÜ

04/06/2012

24.05.2012 tarihinde, yazar Hacer KILCIOĞLU’nu okulumuzda  ağırladık. 4. ve 5. sınıflarımız, yazarın AYDEDE HER YERDE adlı kitabını okudular ve yazarıyla söyleşme ,  kitaplarını imzalatma fırsatı buldular. Kitabı çok beğendiklerini belirten miniklerimiz, yazarı da heyecanlandıran sorular sorup yorumlar yaptılar. Daha önce de yazarın BUGÜN ADIM KAKTÜS BENİM  adlı kitabını okuyan öğrencilerimiz , bu iki kitabı karşılaştırarak değerlendirdiler ve keyifli saatler geçirdiklerini dile getirdiler.

Aynı gün öğleden sonra ise KILCIOĞLU,  9. sınıflarımızla buluştu.  Yazarın İZMİR’DE ÜÇ ÇOCUKTUK (Sezen -Haluk -Meltem ) adlı  kitabını okuyan öğrencilerimiz , yazarı hazırladıkları slayt gösterisi ve Sezen AKSU’nun  “Kaybolan Yıllar” şarkısıyla karşıladılar. Sezen AKSU, Haluk BİLGİNER ve Meltem CUMBUL’un ağzından kitaptan edindikleri izlenimleri aktardılar. İzmirli bu üç ünlünün çocukluklarını okumaktan, 60’lı yılların İzmir’ini tanımaktan çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Söyleşinin ardından kitaplarını imzalatan öğrencilerimiz yazarı tanımaktan mutlu olduklarını ve bu tür etkinliklerin sürmesini istediklerini belirttiler.

Hacer KILCIOĞLU, hem ilköğretim hem lise öğrencilerimizle gerçekleştirilen bu buluşmadan çok keyiflendiğini dile getirdi ve “ Çamlaraltı Koleji öğrencilerinin eleştirel okuma konusunda ne kadar başarılı olduğunu biliyorum. Böylesi bir okur kitlesiyle ne zaman isterseniz buluşmaya hazırım.” diyerek okulumuzdan ayrıldı.