Hayat Paylaştıkça Güzel

04/04/2014

HAYAT PAYLAŞTIKÇA GÜZEL

Değerler eğitimi programımızın bu ayki konusu “Paylaşım”dı.

Ana sınıfı öğrencilerimiz, paylaşımın önemini somut olarak kavrayabilmek için, arkadaşlarıyla oyuncak paylaşımı yaptılar. Bir hafta sonunu arkadaşlarıyla paylaştıkları oyuncaklarıyla geçirdiler. Daha sonra duygularını sınıflarındaki arkadaşlarıyla paylaştılar.

2, 3 ve 4. Sınıf öğrencilerimiz, kura sonucu kendisine çıkan bir arkadaşıyla kitap paylaşımı yaptı. Okudukları kitap üzerine arkadaşlarıyla düşünce alışverişinde bulundu. 5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz ise paylaşım konulu kompozisyon, şiir ve öykü yazdılar.

Ana sınıfından 6. sınıfa kadar bütün öğrencilerimiz, ay boyunca derslerinde paylaşım hakkında beyin fırtınası yaptılar ve çeşitli etkinliklerle paylaşımın önemini kavradılar.

Aynı zamanda öğrencilerimiz, velileriyle telefon, televizyon, vb. iletişim araçlarının kapalı olduğu “Kaliteli Zaman Paylaşımı” yaptılar. Bu paylaşım içerisinde yaptıkları aktivitelerin fotoğraflarını da arkadaşlarıyla paylaşarak insan yaşamının en temel gereksinimlerinden biri olan paylaşımla dolu bir ay geçirdiler.

Fotoğraflar için tıklayınız...