HAYVANLARI SEVENLER, İNSANLARI DAHA İÇTEN SEVERLER

10/10/2011

Dünyanın ilk Hayvanları Koruma Derneği 1824 yılında İngiltere’de kurulmuş, daha sonra diğer Avrupa ülkelerine yayılmıştır. Ülkemizde ise 1924 yılında Atatürk’ün talimatıyla kurulan Hayvanları Koruma Derneği, çeşitli ülkelerin dernekleri ile birleşerek Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu’nu oluşturmuştur. 1931 yılında ise 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü olarak ilan etmiştir.

Bu önemli günde minik öğrencilerimiz, doğayı bizimle paylaşan sevimli dostlarımızın yaşama haklarının güvence altında olması ve mutluluklarının devam etmesi için herkesi görevlerini yerine getirmeye ve sorumlu davranmaya davet ettiler.

Öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları programı arkadaşlarına sunan öğrencilerimiz, hayvanları korumayı, zamanında beslemeyi ve onları sevmemizin herkes için yararlı olacağını anlatan konuşmalarında ‘’hayvanları sevenler, insanları daha çok severler’’ mesajı verdiler.

Pet Show’u ziyaret eden 1. sınıf öğrencilerimiz bilgi edindikleri ve yakından görme fırsatı buldukları hayvan dostlarımızla ilgili yazıları ve resimlerini sınıf panolarında sergileyerek tüm öğrenci arkadaşları ile paylaştılar.