IV. ULUSLARARASI PAYLAŞIM SEMİNERİNDEKİ ORTAK PAYLAŞIMLAR

31/05/2011

Bu yıl dördüncüsünün düzenlendiği Uluslar arası Paylaşım Semineri okulumuzun Konferans Salonu’nda yapıldı. Okulumuz tarafından birincisi Haziran 2008’de yapılan “21.Yüzyılın Eğitim Öncelikleri ve Kültürlerarası Etkileşim” konulu Uluslar arası Paylaşım Semineri’nin ikincisi “ Gençlerin Aktif Katılımı ile Okullarda Kültürlerarası Öğrenme” üçüncüsü “Sürdürülebilir Bir Çevre Bilinci Oluşturmada Okulun Yeri” konu başlıklarıyla yapılmıştı.

IV. Uluslararası Paylaşım Semineri’nde ise, günümüzde birden fazla yabancı dil bilmenin önemine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla “21.Yüzyılın Eğitim Öncelikleri; Okullarda Çok Dilli Eğitimin Önemi” konusu belirlendi. Yapılan seminerde dört değerli konuşmacı eğitime farklı bakış açılarıyla yaklaştı.  Seminer The British Council eğitmenlerinden Sibel SAGNER “Birden Çok Dil Öğrenme Sürecinde Öğrenme Nasıl gerçekleşir?” konulu sunumuyla başladı.  Seminerimizin Onur Konuğu İspanya Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi Marta MORAN’ın konuşmasıyla devam etti. İkinci sunumu  İzmir Ekonomi Üniversitesi  İspanyolca Okutmanı Antonio J.R.ZAMBRANO ‘nun “Yabancı Dillerin Eğitimdeki Önemi” konusuyla yaptı. Ardından konuk konuşmacılarımız Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Okulu Müdür Yardımcısı Martin GRYGAR ve International Language Academy of Canada Aktivite Koordinatörü Elif SILLASTE paylaşım seminerimizin konusunu özetleyen konuşmalar yaptılar.

Son konuşmayla semineri değerlendiren okulumuzun Yabancı Diller Bölüm Başkanı Riva NAHMIAS “Bu yıl ki Paylaşım Seminerimizin konusu olan “Okullarda Çok Dilli Eğitimin Önemi” günümüzde hepimizin karşılaştığı bir gerçek haline geldi. Üç dille eğitim veren okulumuzun bu önemi gerçekten bildiğine katılımcılarımızda da aynı farkındalığın oluşmasına gayret gösterdiğine inanıyorum. Umuyorum bu seminer ortak paylaşımımız olan öğrencilerimiz için faydalı olacaktır.” dedi. Seminer sonunda okulumuzun Genel Müdürü Gülçağ GENÇER, konuşmacı ve katılımcılara belgelerini verdi.