İZMİR ÖZEL ÇAMLARALTI KOLEJİ DÜNYAYA NEFES ALDIRIYOR

24/09/2012

Finlandiya merkezli Uluslar arası  ENO (Environment Online)  programına üye olan İzmir Özel Çamlaraltı Koleji, Dünya’daki çeşitli okullarla birlikte yerel saat ile öğlen 12:00’de “Ağaç Dikme Günü” etkinliğini gerçekleştirerek çocuklarda çevre bilincini oluşturmaktadır.

2008 yılından beri geleneksel olarak düzenlenen ağaç dikme etkinliği bu yıl da 21 Eylül’de yapıldı. Yılda iki defa yapılan bu etkinliğin ikincisi de 21 Mayıs’ta orman alanında gerçekleştirilecektir.

2009’da kül olan Seferihisar-Doğanbey Köyü’nde yapılan ağaçlandırma çalışmalarına geçen yıl Ege Orman Vakfı ile birlikte ENO kapsamında İzmir Özel Çamlaraltı İlkokulu öğrencilerimiz  “Dünya Nefes Alacak” sloganıyla ve oluşturdukları ENO ormanıyla ile destek oldular. Bu yıl da dünya nefes alsın diye aynı etkinliği Çeşme-Ildırı’da gerçekleştirecekler.

İlkokul 1., 2., 3. ve 4. sınıflarımızın katılımıyla düzenlediğimiz sonbahar etkinliğinde öğrencilerimiz, Müzik öğretmenimiz Açelya ŞAHİN ÇINAR eşliğinde şarkı söylediler. 4A sınıfı öğrencilerimizden Ege KOYUTÜRK Türkçe, Ela Nur KESKİN de İngilizce olarak ENO’nun kuruluşu ve amacı üzerine arkadaşlarını bilgilendirdi. Çamlaraltı Ortaokul’u öğrencisi Atakan LAHOĞLU (6B) da minik arkadaşlarına ENO’yu anlattı.

Geçen sene aynı etkinlik çerçevesinde ormanların insanlar tarafından hızla yok edilmesinin hayvanların soyunun tükenmesi üzerine etkisi ile ilgili çalışma yapan bu seneki 3A sınıf öğrencilerimizden İlke YIKILMAZ ve 3B Ceren BİLGENOĞLU arkadaşlarına yaptıkları araştırmaları anlattılar.

Okulumuzun ENO Programı sorumlusu  Susan PRICE ve ENO Koordinatörü Ülkü GÜRSOY konuşmalarında bu etkinliğin 2008 yılından bu yana başarıyla sürdürüldüğünü ve öğrencilerin ağaç dikmenin ve korumanın önemini öğrendiklerini anlattılar.

1.sınıfların okulumuz bahçesine ağaç dikmeleriyle sonlanan etkinlikte, çocuklar doğa sevgisini tattılar.