KENTİMİZDE CUMHURİYETE SAHİP ÇIKANLAR'I ÖDÜLLENDİRDİK

KENTİMİZDE CUMHURİYETE SAHİP ÇIKANLAR “ I ÖDÜLLENDİRDİK
Tarih: 24 Şubat 2015
“ KENTİMİZDE CUMHURİYETE SAHİP ÇIKANLAR “ I ÖDÜLLENDİRDİK

Kurumumuzun bu yıl 14.sünü düzenlediği “Kentimizde Cumhuriyet'e Sahip Çıkanlar” ödülleri sahiplerini buldu.

İlki 2001-2002 eğitim-öğretim yılında verilmeye başlanan ve geleneksel hale getirilen “Kentimizde Cumhuriyet’e Sahip Çıkanlar Ödülleri”nin sahipleri bu yıl, öğrenciler tarafından yapılan seçim sonucunda;

Cumhuriyet ve değerlerimize ilişkin düşüncelerini medya aracılığıyla cesurca izleyenlerine ulaştırıp, gerçekleri saptırmadan aktardığı için Fatih PORTAKAL,

Atatürk'ün yıllar önce hayalini kurduğu, modern kadın çizgisini rengarenk ürünlerle, tüm dünyaya gösterdiği ve "Ekim Geçitleri"yle Atatürk ilke ve devrimlerini yaşatmak adına sağladığı katkılar için Gülsün ERBİL,

Kentimizin kültür ve sanat yaşamına "Kukla Günleri" etkinliklerini katarak, zenginliğimizi arttırdığı ve uluslararası platformda ülkemizin doğru tanıtımına katkı sağladığı için Selçuk DİNÇER,

Türk Dili alanında yaptığı çalışmalar, edebiyat dünyasına yaptığı katkılar, inatla ve inançla savunduğu aydınlık düşünceler için Y. Bekir YURDAKUL olarak belirlendi.

Ayrıca Atatürk sevgisini yaşatmak adına 15 yıldır Atatürk fotoğrafları düzenleyerek 40 bin çocuğa, gence ve yetişkine armağan eden Nezih-Ümit KURUL çifti onur ödülüne layık görüldüler.

“Kentimizde Cumhuriyet’e sahip çıkanlar” ödülleri kapsamında, 2001 yılından bu yana aralarında Semra Sezer, Yekta Güngör Özden, Asuman Boyacıgiller, Ergün Aybars, Filiz Eczacıbaşı Sarper, İskender Özturanlı, İsmail Sivri, Sancar Maruflu, Yaşar Aksoy, Ahmet Piriştina, Rengim Gökmen, Hurşit Tolon, Meral Göksu, Nevvar Salih İşgören, Hasan Fehmi Mani, Berin Taşan, Zuhal Yorgancıoğlu, Aziz Kocaoğlu, Emine Çizgenakat, Sezen Aksu, Hakan Tartan, Ayla Selışık Tamar, Mehmet Ali Molay, Nedim Atilla, Ali Kocatepe, Prof. Dr. Seval Sekin, Yılmaz Özdil, Yrd. Doç. Dr.Türkan Başyiğit, Prof. Dr. Aydın Bıçakçı, Şerife İnci Eren, Hanri Benazus, Prof. Dr. Şevkinaz Gümüşoğlu, Muzaffer Tunçağ, Ramazan Urgancıoğlu, Reha Midilli, Altuğ Dilmaç, Uğur Dündar, Prof. Dr. Şadan Gökovalı, Nedret Güvenç ve Prof. Dr. Nur Olgun’un da bulunduğu birçok isme ödül verildi.

Çamlaraltı Koleji öğrencilerinin yaptığı sunumlar ve müzik dinletileriyle başlayan ödül töreninde, FOX TV'deki programı nedeniyle ödül törenine katılamayan Fatih Portakal, göndermiş olduğu videoyla Çamlaraltı Ailesi'ne teşekkürlerini sundu. Sırasıyla ödül alan konuklar, oylama sonucunda kendilerini bu ödüle layık gören Çamlaraltı Koleji öğrencilerine ve Çamlaraltı Ailesi'ne teşekkürlerini sunarken Cumhuriyetimize sahip çıkanlar arasında yer almaktan duydukları gurur ve sevinci dile getirdiler.

2010 yılında ödül alan Uğur DÜNDAR'ın da konuk olduğu ve öğrencilerimizle mini bir söyleşi gerçekleştirdiği ödül töreni, Çamlaraltı Koleji Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencilerinin mini konseriyle sona erdi.