KUKLA GÜNLERİNE KATILDIK

19/03/2013

Her yıl okulumuzun da katılımıyla gerçekleşen  İzmir’in kültürel yaşamında bir gelenek haline gelen Forum Bornova Kukla Oyunu Yarışması bu yıl beşinci kez düzenlendi.

İlköğretim öğrencilerinin merakla ve heyecanla beklediği yarışmaya, okulumuz 5A sınıfı, Tiyatro Eğitmenimiz ve Devlet Tiyatrosu Sanatçımız Tayfun ERASLAN, Türkçe öğretmenleri Gözde AKSU, Deniz GENÇOĞLU, Emrah ERSOY ve Müzik öğretmeni Açelya ÇINAR\'ın da desteğiyle katıldılar. Geçen yıl \"Çirkin Ördek Yavrusu\" öyküsünü kuklalarıyla canlandıran öğrencilerimiz bu yıl da  öyküsü Jacob ve Wilhelm Grimm kardeşler tarafından yazılan Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler adlı oyunla izleyiciyle buluştu.

Küçük kukla sanatçılarının her yıl giderek artan katılımı ve profesyonel kukla sanatçılarının performanslarını aratmayan gösterileriyle Forum Bornova Kukla Oyunu Yarışması festivalin en anlamlı ve uluslararası kukla çevrelerinde de en ses getiren etkinliği olmayı sürdürüyor.