Kuklaların Gizemli Dünyası

21/03/2014

Kuklaların Gizemli Dünyası

20 Mart Perşembe günü anasınıfı, 1 ve 2. sınıflarla birlikte Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenen “Doğu’nun Gizemi” adlı kukla tiyatrosuna gittik. Öğrencilerimiz, oyunun konusunu da çok ilginç buldular.

Tourloum Soucloum, dedesi gibi sihirbaz olmak istemekte ama yaramazlığı onun sihirbaz olmasını engellemektedir. Dedesinin önerisiyle, kendini geliştirmek ve sihirbaz olabilmek için, tek arkadaşı olan büyülü kitabıyla çıktığı maceralı yolculuğu hiç de misafirperver olmayan bir çölde başlar ve olaylar ilginç bir şekilde sürer.

Festivale Yunanistan\'dan konuk olan Baruti Theatre’nin, kendine özgü bir teknikle insan hareketlerini doğala yakın biçimde taklit eden kuklaları, öğrencilerimizi adeta büyüledi.

Tiyatro sonunda, kuklaların nasıl oynatıldığı konusunda öğrencilerimize küçük bir sunum dayapıldı.

Masal gibi bir ortamda geçen ve müzik eşliğinde sunulan gösteri, öğrencilerimizi büyülü bir dünyanın içine çekti.