Kurucumuz

Mehmet Ali SERTATIL

İzmir’de doğmuş, ilk ve orta eğitimini İzmir’den sonra Ankara’da tamamlamıştır. İzmir Ekonomi ve Ticaret Yüksek Okulu mezunudurbr Ankara Ticaret Lisesinde meslek dersleri öğretmenliği ile göreve başlayan Sertatıl aynı zamanda Ticaret Bakanlığı Konjönktür ve Neşriyat Müdürlüğünde görev almıştır. Daha sonra İzmir Ticaret Lisesi’ne atanmış ardından Manisa Ticaret Lisesini kurmakla görevlendirilmiştir. Kurduğu bu okulun beş yıl müdürlüğünü yaptıktan sonra İzmir Ticaret Lisesine dönmüştür.
TRT Ankara Radyosunda Feridun Fazıl Tülbentçi’nin hazırladığı “Kahramanlar Geçiyor, Tarihten Bir Yaprak, Geçmişte Bugün” ile İzmir Radyosu’nda “Egeli Kahramanlar” programlarını sunmuştur.
İzmir Hava Teknik Okullarında daktilografi ve stenografi dersleri vermiştir.
1954 yılında Mektupçu Konak’ında Çamlaraltı Koleji’ni kurmuştur.
Atatürk aşkıyla birleşen eğitimciliği ve girişimciliği ile laik ve çağdaş çizgide gençler yetiştiren M. Ali SERTATIL 1967’de Efes Eczacılık, Kimya, Diş Hekimliği ve İşletme Yüksek Okullarını kurmuştur.
Efes Yüksek Okulları daha sonra Yakın Doğu Yüksek Okulları ile birleştirilerek özel yüksek okulculuğun ilk örneklerini oluşturmuştur.
Mehmet Ali SERTATIL Dinler Tarihi üzerine araştırmalar yapmıştır.
Armatör bir babanın oğludur. Çocukluğunda başlayan deniz ve seyahat tutkusu ile ufukta gördüğü bir geminin yapıldığı limanı ve bandırasını tanıma özelliğine sahipti.
Bir dünya gezgini olan SERTATIL “Atatürk Resimleri Sergisi”ni Akdeniz Gemisiyle Türk Akdeniz ve Kıbrıs limanlarına götürerek binlerce kişinin görmesini sağlamıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı’na yapmış olduğu bağışlardan dolayı Berat plaketi ve meslekteki 50 yıllık başarısından ötürü Hizmet Şeref Belgesi ile ödüllendirilmiştir.
Mehmet Ali SERTATIL Evli ve dört çocuk babasıydı. İngilizce ve Yunanca bilmekteydi.