KURUCUMUZ MEHMET ALİ SERTATIL’I ÖZLEM VE SAYGIYLA ANDIK

03/05/2016

İzmir Özel Çamlaraltı Koleji, 2001 yılında yitirdiği kurucusu Mehmet Ali SERTATIL’ı özlem ve saygıyla andı.

Kurucusunu, yeni kuşakların da tanıması, eğitime katkılarının bilinmesi, adına düzenlenen resim ve edebiyat yarışması ödüllerinin sunulması amacıyla 2002 yılından bu yana düzenlenen etkinliğin bu yıl 15.si yapıldı.

Mehmet Ali SERTATIL’ın yaşam öyküsünün okunması ve eğitime katkılarının aktarılmasıyla başlayan tören, kurumun Genel Müdürü, Mehmet Ali SERTATIL’ın torunu Gülçağ GENÇER’in konuşmasıyla sürdü. GENÇER, konuşmasında “Bize doğruyu, güzeli, iyiyi, mertliği ve Atatürk ilkelerine bağlılığı öğreten kurucumuzu sevgi ve saygıyla anıyorum. Çamlaraltı Koleji Atatürk’ün izinde çağdaş nesille el ele yürümeye devam edecektir.” dedi.

Ardından söz alan Çamlaraltı Koleji’nin emekli öğretmenlerinden Mustafa Boran ise dile getirdiği anılarıyla öğrencilere, Mehmet Ali Sertatıl ve Çamlaraltı Koleji’nin köklü ve aydınlık geçmişini anlattı.

Bu yıl da resim ve edebiyat dallarında yapılan yarışmalar sonucunda; “Hayalimdeki Okul” konulu resimleriyle Yiğit Çimen birincilik, Tuna Reyhan ikincilik, Dilara Ege üçüncülük, Elif Yağdı ve İrem Başbuğ mansiyon ve Damla Fatmanur Versut jüri özel ödülü aldı. Kompozisyon dalında Bahar Yardım birincilik, Asya Çetin ikincilik, Emir Afyoncu üçüncülük, Ege Gençer mansiyon ve Eylül Ada Uçak jüri özel ödülü alırken, şiir dalında Doğukan Temel birincilik, John Yanar Cintosun ikincilik, Melisa Güler üçüncülük, Arda Ünlübursa mansiyon, Eylül Kol jüri özel ödülü ve Ege Şahin Türkçe Bölümü özel ödülü almaya hak kazandı.

Ödüllerin dağıtılmasının ardından tören, lokma ikramıyla sona erdi.