KURUCUMUZU BAŞARI ÖDÜLLERİYLE ANDIK

03/05/2012

İzmir Özel Çamlaraltı Koleji’nin kurucusu Mehmet Ali SERTATIL adına 11. si düzenlenen anma ve MAS Başarı Ödülleri Töreni okulumuz kampüsünde gerçekleşti.

Edebiyat Bölüm Başkanımız Şengül KIRAN’ın okuduğu duygu yüklü şiirle açılan tören, Genel Müdürümüz ve aynı zamanda Mehmet Ali SERTATIL’ın torunu olan Gülçağ GENÇER’in konuşmasıyla devam etti.

GENÇER “Aldığımız emaneti geliştirerek, önümüzdeki eğitim öğretim yılında İzmir’de ilk Özel Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesini Görsel Sanatlar ve Müzik bölümleriyle açıyoruz. Bize doğruyu, güzeli, iyiyi, mertliği, milli duyguları ve Atatürk ilkelerine bağlılığı öğreten kurucularımızı saygı ve sevgi ile anıyoruz’’ dedi.

Öğrenci Birliği Başkanı Konuralp SİVRİ ve seçici kurul adına Yazar Bekir YURDAKUL konuşmalarında SERTATIL’ı bir kez daha andı.

Öğrencilerin farkındalıklarını arttırmak amacıyla düzenlenen yarışmada resim dalında “Teknoloji ve Çocuk”, şiir ve düz yazı dalında “Zorluklar Karşısında Tek Yürek Olabilmek” temalı çalışmalar ödüllendirildi.

İzmir il ve ilçe ilköğretim okulları resim alanında, Çamlaraltı Koleji öğrencileri ise kompozisyon ve düz yazı alanlarında yeteneklerini sergiledi. Birinciler tam altın, ikinciler yarım altın ve üçüncüler çeyrek altın ile ödüllendirildi. Diğer öğrencilere Seçici Kurul Özel Ödülü verildi.
Resim dalında birinci Zehra AYDIN (Yeşiltepe İlköğretim Okulu), ikinci Ege ÖZTÜRKDAŞ ( Yeşilyurt Bağımsız Anaokulu), üçüncü Süleyman Berk ÇETİN (Durmuş Yaşar İlköğretim Okulu) oldu.
Şiir dalında Merve ERDİM “Boşluk” adlı şiiri ile birinci olurken, Ebru AKKOYUN “…” adlı şiiri ile ikinci, Merve Nur BENGİ ise “Biz Gibi” adlı şiiri ile üçüncü oldu.
Düzyazı dalında birinci Sıla Ordu “Tek Yürek Olmak mı?”, ikinci Fem KÖYMEN “Küçük Bir   Parçayım”, üçüncü olarak Rabia SANDIKÇI  “Zorluklar” adlı yazılarıyla ödül aldı.

Tören sonunda konuklara Mehmet Ali SERTATIL anısına yemek ve lokma ikram edildi.