MAS İLE GEÇMİŞTEN GELECEĞE

03/05/2013

Okulumuzun kurucusu Mehmet Ali SERTATIL adına bu yıl 12.\'si düzenlenen MAS Anma ve Başarı Ödülleri Töreni 02.05.2013 tarihinde okulumuz kuzey bahçesindegerçekleşti. Edebiyat öğretmenimiz Fahriye KOL\'un sunuculuğunda gerçekleşen tören, Genel Müdürümüz aynı zamanda Mehmet Ali SERTATIL\'ın torunu GülçağGENÇER\'in konuşması ile devam etti. GENÇER, konuşmasında okulumuzun temel misyonu olan ve kurulduğu günden bu yana ödün verilmeyen Atatürk ilkelerine bağlılıklarını dile getirdi. Bu yıl Müzik ve Görsel Sanatlar Bölümlerine öğrenci aldığımız Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisemize önümüzdeki yıl Tiyatro Bölümü\'nün de ekleneceğini söyledi.

Mehmet Ali SERTATIL ile çalışmış, okulumuz mezunu ve  Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Sema KONYA\'nın ve Seçici Kurul Üyesi Yazar Bekir YURDAKUL\'un konuşmalarından sonra okulumuz bünyesinde gerçekleştirilen \"Şiir Yarışması\" ile diğer okulların katılımıyla gerçekleşen \"Resim Yarışması\"nın ödülleri verildi.

Her yıl, yarışmaya katılan öğrencilere yol gösterici olmak üzere bir konu belirleyen \"Yarışma Kurul\"u bu yıl, Anadolu Güzel Sanatlar ve SporLisemizin de eğitime başlamasından dolayı bu yılın resim yarışması konusunu Alman RessamAlbrechtDÜRER\'in \"Sanat doğada gizlidir; Onu oradan çıkarabilecekler, ona sahip olurlar.\"  sözünden esinlenerek belirlediler. Birbirinden güzel eserlerin geldiği, yoğun ilgi gören yarışmalarımızın her iki dalında da seçici kurul,eserlerden dereceye girecek olanları seçerken zorluk yaşadı. İlkokul ve Ortaokul birincilerinin tam, ikincilerinin yarım, üçüncülerinin çeyrek altınla ödüllendirildiği yarışmada Özendirme (Mansiyon) ödülü olarak da öğrencilere boya seti hediye edildi. Ayrıca Resim Yarışmasına gelen yoğun talep nedeniyle öğrencileri heveslendirmek ve desteklemek için dereceye giremeyen ama seçici kurul tarafından beğenilen resimler, sergi salonumuzda sergilenmeye değer görüldüler.

İzmir ilindeki ilkokul ve ortaokulların katılımıyla gerçekleşen Resim Yarışmasındaİlkokullar arasında birinci İremsu AÇAN(Necati Bey İlköğretim Okulu), ikinci Doğa DİNÇYÜREK (TAKEV), üçüncü Kumsal MEYVA(Fatih Koleji), Özendirme (Mansiyon)ödülü İlayda GÜÇ (Fatih Koleji) olurken Ortaokullar arasında birinci İbrahim KARADEMİR(26 Ağustos Orta Okulu), ikinci Derin ÖZKILINÇ (TAKEV), üçüncü Buse YÜKSEL(Büyük Çiğli İTK), Özendirme  ödülü (Mansiyon) Nesrin HEPBAŞLI(Fatih Koleji) oldu. Ayrıca İlköğretim Kurumları Müdürümüz Güneş ÖZDİNÇ tarafından sergilenmeye değer bulunan resimlerin sahibi öğrenciler de katılım belgesi ile ödüllendirildi.

Anadolu Lisemiz ve Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisemiz öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen \"Şiir Yarışması\"nda konu yine sanatla ilgiliydi.” Sanat, insanlığın ortak dilidir.” Birincilik ödülünü \"Düş Çizgisi\" adlı şiir ile Deniz BULUNTEKİN (9A), ikincilik ödülünü \"Yaşam Oyunu\" adlı şiiriyle İstem YILDIRAN(12A), üçüncülük ödülünü \"Öğret\" adlı şiiriyle Eylül SAMAN (11 C) aldılar ve öğrencilerimiz yine altınla ödüllendirildiler. Özendirme (Mansiyon) ödülünü \" Değmesin Ellerin Göğe\" ile Ömer İZANCI(9B) ve \"Evrenin Tutsak Işıkları\" isimli şiiri ile Dilay ÇELİK(10 A) kazandı. Seçici Kurul Özel ödülünü ise \" Hangisi\" adlı şiiri ile Ebru AKKOYUN(11A) aldı.Bu öğrencilerimiz de kitap seti, Atatürk imzalı yaka iğnesi ve çanta ile ödüllendirildiler.

Ödül alan tüm öğrencilerin, öğretmenlerinin ve okulumuz yöneticilerinin katılımı ile çekilen toplu fotoğrafın ardından Mehmet Ali SRTATIL anısına dökülen lokmanın ikramı ile Anma ve Ödül Törenimiz son buldu.