MATEMATİĞİN ATASI Pİ GÜNÜNÜ KUTLADIK

15/03/2013

Öğrencilerimize matematiği sevdirmek, evrende her şeyin bir matematiği olduğu gerçeğini sezdirmek amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da 14 Mart’ta  Pi Günü etkinliklerini coşkuyla gerçekleştirdik. Bu etkinlikler çerçevesinde, Pi Sayısının tarihçesini, nasıl ve nerede kullanıldığını çeşitli panolar, kartlar ve broşürlerle öğrencilerimize anlattık.

Ayrıca Şirince’de bulunan  \"Matematik Köyü”ne destek olmak amacıyla düzenlenen kermes Çamlaraltıların ilgi odağı oldu. Öğrencilerimizin getirdiği tüm yiyecekler çok beğenildi ve kısa sürede tükendi. Kermesten elde edilen gelirin, Nesin Vakfı’na bağışlanacağını ve bilim için harcanacağını bilmenin heyecanını yaşayan öğrencilerimiz, bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atmaktan dolayı mutluydular.

Bu yılki Pi Günü etkinliklerinin Çamlaraltı Koleji için bir anlamı daha vardı. Bu yılki Pİ Günü, geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında öğretmenlik yaşamını noktalayan değerli öğretmenimiz ve Matematik Bölüm Başkanımız Sayın Yavuz Anaç’a ithaf edildi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Engin DİRİKAL, yaptığı konuşmada Sayın ANAÇ’ın okulumuza , ülkemize verdiği hizmetlerden ve aralarındaki dostluktan söz etti. Ardından plaketi ve çiçekleri sunulan ANAÇ, duygulu anlar yaşadı. Yaptığı konuşmada herkese teşekkür eden öğretmenimiz, son öğrencileri 12 A sınıfının da bu etkinliğe katılımından büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Öğrencileri, üzerinde” Matematik Okyanusunun Kaptanına“yazan çiçeği öğretmenlerine sunarken yaşananlar görülmeye değerdi.

Daha sonra hep birlikte Pi pastasını kesen öğrenci ve öğretmenlerimiz, Güzel Sanatlar Lisemizin müzik bölümü öğrencilerinin sunduğu performanslarla keyifli bir saat geçirdiler.

Öğretmenlerini bırakmak istemeyen 12 A sınıfı öğrencileri, Yavuz Öğretmenlerini sınıflarına davet ederek son bir ders anlatmasını rica ettiler. Öğrencilerini kırmayan ANAÇ, okulumuzdan ayrılmadan önce öğrencilerine eski günleri yaşattı.