MİNİKLER ARKEOLOJİ BİLİMİNİ UYGULAYARAK ÖĞRENDİLER

04/01/2012

Öğrencilerimiz Balçova Kipa’da düzenlenen ‘’Dinozorlar Kipa’da’’etkinliğine katılarak hem eğlendiler hemde öğrendiler. Önce kazı çalışmaları yapan minikler sonrada buldukları kalıntıları inceleme fırsatı buldular. Yaptıkları araştırma ve incelemelerin sonunda dinazorlar ile ilgili bir belgeselde izleyen öğrencilerimiz, arkeoloji bilimi ve tarih ile ilgili uygulamalı bilgi edinme fırsatı buldular. Bu sayede tarih ve arkeoloji bilimine olan merak ve ilgililerinin de ortaya çıktığını farkeden minikler, okulumuzda da sık sık bu tür araşatırmalar yapacaklarını ifade ettiler.

\"\" Okulumuz öğrencileri Balçova Kipa’da düzenlenen Dino Kids kazı çalışmasına katıldılar.Dinozorlar Kipa’da etkinliğinde öğrencilerimiz görevlilerle birlikte önce kazı çalışması yaptılar daha sonra buldukları kalıntıları inceleme fırsatı yakaladılar.Yaklaşık bir saat süren etkinlikte öğrencilerimiz eski dönemlere ait kazı çalışmasında yer almaktan büyük mutluluk duydular.Çocuklarımız çalışma sonunda dinozorlara ait belgesel izledikten sonra okulumuza döndüler.