‘MİRASÇILAR’ OYUNU SANATSEVERLERDEN TAM NOT ALDI

10/04/2013

Okulumuz sponsorluğunda İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde sergilenen   ‘Mirasçılar’ adlı oyun sanatseverlerle buluştu.

Dünyaca tanınan Kazak yazar Dulat Isabekov’un 70. yaş günü nedeniyle Almaata’da düzenlenen uluslararası festivalde İzmir Devlet Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği oyunun İzmir galası izleyenlerden tam not aldı.

Yazar İsabekov\'un Türkçe’ye çevrilen ilk oyunu olma özelliği taşıyan ‘Mirasçılar’, dünyanın her yerinde var olan, güncelliğini yitirmeyen miras konusu Kazakların gözüyle anlatıyor. Oyunda kişisel çıkarlar, para ve miras sevdası uğruna neler yapılabileceği trajikomik öğelerle gözler önüne seriliyor. Okulumuz oyun sonrası verdiği kokteyl ile izleyicilerin akşamlarını keyifle bitirmelerini sağladı.