MOBİL SINIF UYGULAMASI

30/05/2013

Çamlaraltı Koleji olarak öğrencilerimize derste işledikleri konuları hayatlarında da uygulamaya nasıl koyacaklarını görsünler diye bazı derslerde ikinci dönemde mobil sınıf uygulaması yapılmakta. Bu sayede derslerde öğrendiklerini sınıf dışında kullanma fırsatı yakalayan öğrenciler farklı bir bakış açısı kazanıp daha başarılı olmaktalar.

Öğrencilerimiz Mobil sınıf uygulamalarından birini de Görsel Sanatlar dersi için yaptılar. İzmir\'in simgelerinden biri olan Konak Meydanı\'nda yer alan Saat Kulesi\'ne giden öğrenciler, meydana kurdukları şövalelerinde tarihi Saat Kulesi\'ni çizdiler. Bu çalışma sayesinde özgüvenlerini geliştiren öğrenciler, aynı zamanda gerçek boyutlardaki bir objeyi resme dökmeyi öğrendiler. Görsel Sanatlar öğretmeni Sema KONYA\'NIN rehberliğinde gerçekleşen derste 6A sınıfı öğrencileri resimlerini, turistler, çiçek ve kuş yemi satıcıları ve alışverişe çıkmış halk tarafından sevgi ve destekleme sözcükleri eşliğinde yaptılar. Kemeraltı esnafının da çok ilgisini çeken derste, esnaflar böyle kültürel etkinliklerin öğrencilere olduğu kadar turistlerin ilgisini çekmesi açısından dersin yapıldığı yere de çok şey kattığını ifade ettiler.

Mobil sınıf uygulamasının ardından öğrencilerimiz kuşlara yem atarak dersin heyecanını attılar ve neşe içinde okullarına döndüler.