MÜZEDE MOBİL SINIF UYGULAMASIYLA İNGİLİZCE TARİH DERSİ

12/12/2013

MÜZEDE MOBİL SINIF UYGULAMASIYLA İNGİLİZCE TARİH DERSİ

6-A Sınıfı öğrencilerimiz, 10.12.2013 tarihinde Sosyal Bilgiler Öğretmenleri İlknur CANBAZ ve İngilizce öğretmenleri Aysel ALTINBAY KEÇECİ ile disiplinler arası işbirliğini pekiştirmek amacıyla Tarih ve Heykel Müzesi’ne bir kültür gezisi düzenlediler.

Gezide öğrencilerimiz yazılı ve yazısız olarak sergilenen tarihi zenginliklerimizi yakından inceleyip Sosyal Bilgiler dersinin konuları içerisinde gördükleri eserleri, canlı olarak görme, geçmiş ve günümüz ile bağdaştırarak yorumlama fırsatı buldular.

Öğrencilerimiz, eserlerin tarihi önemini ve tarihteki yerini İngilizce olarak öğrenerek bir müzeye gittikleri zaman karşılaşacakları terimleri önceden görme fırsatı yakaladılar. İngilizce dersinde geçmiş zamanı öğrenen öğrenciler, mobil sınıf uygulamasıyla dersi müzede işleme imkanı buldular.

Çamlaraltı Koleji’nin aktif öğrenmeye özel bir önem verdiğini, bunun da öğrenmeyi çok kolaylaştırdığını dile getiren öğrenciler, öğretmenlerine teşekkür ettiler.

Fotoğraflar için tıklayınız....