NESİN MATEMATİK KÖYÜ'NDE SONLU OYUNLAR DERSİ

23/05/2012

Okulumuz Matematik Bölümü Şirince’de bulunan Nesin Matematik Köyü’nü ziyaret etti. Matematik Bölüm Başkanı  Yavuz Anaç  ve Matematik Öğretmeni Saffet Işık‘ın gözetiminde  öğrencilerimiz Nesin Matematik Köyü’nü  ve çok üretken biri olan matematikçi Prof Dr Ali Nesin’i tanıma fırsatı buldular.

Gezi öğrencilerde matematik ile ilgili heyecan  ve merak uyandırmak amacıyla gerçekleştirildi. Bu gezide Prof Dr Ali Nesin “SONLU  OYUNLAR” başlığı altında öğrencilerimizin de zevkle katıldığı güzel bir ders anlattı. Ders sonunda öğrencilerimiz, köyde satılan kitaplardan alarak Prof Dr Ali Nesin’e imzalattılar. Ziyaret sonunda Matematik Bölümü’nün “14 Mart Pi Günü”nde düzenlediği  kermesten elde edilen gelir ve toplanan bağışlar Matematik Köyü yetkililerine teslim edildi.

Matematik Bölüm Başkanı Yavuz Anaç, Matematik  Köyü’ne yapılan bu ziyaretin öğrenciler için çok faydalı olduğu belirtti.

\"\"\"\"
\"\"\"\"\"\"