OBJEKTİFLER ASANSÖRE ÇEVRİLDİ

27/03/2012

Okulumuzun Fotoğraf Kulübü, fotoğraf eğitmenimiz Mustafa ŞENEL ile birlikte İzmir\'in simgelerinden olan Tarihi Asansör\'ü gezdi. Çoğunun ilk kez gezme fırsatı bulduğu Asansör\'de öğrenciler fotoğraf makinelerini ellerinden düşürmedi. Eğlenerek öğrenelim mantığıyla manzara fotoğrafçılığı konusunda bilgiler verildi. Manzara fotoğrafı çekerken dikkat edilmesi gereken bir çok ayrıntıyı uygulayarak öğrenen fotoğraf kulübü öğrencileri, öğrendikleri yeni teknikler ile daha başarılı görüntüler elde etti. İzmir aşığı Dario MORENO\'nun (1921-1968) yaşadığı sokakta bulunan Asansör oldukça beğenildi.

\"\"\"\"

Asansör hakkında notlar:
\"Birinden diğerine 155 basamakla ulaşılan Mithatpaşa Caddesi ile Halilrifatpaşa Caddesi\'ni birbirine bağlayan Asansör, 1907 yılında Musevi işadamı Nesim Levi Bayraklıoğlu tarafından yaptırılmıştır. 1942 yılında el değiştiren ve 1985 yılında da belediyeye bağışlanan Tarihi Asansör günümüzde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından eğlence, kültür, sanat ve dinlence mekanı olarak kullanılmaktadır. Asansör, İzmir\'in önemli bir turistik durağıdır.\"