ÖĞRENCİ KOÇLUĞU VE ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI PROGRAMI

19/11/2013

ÖĞRENCİ KOÇLUĞU VE ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI PROGRAMI

Çağımızda değişik alanlarda meydana gelen hızlı değişim ve gelişmeler yeni yapılara ve teknolojilere uyum sağlamayı gerektirir. Öğrencilerin hedeflenen başarıya ulaşabilmeleri için sadece akademik konular üzerinde çalışma yeterli değildir. Yeteneklerinin farkında olan, kendi öğrenim stratejisini belirlemiş, planlı, sistemli ve ilkeli hareket eden, özdisiplin ve özgüveni olan, moral ve motivasyonu yüksek bireyler ancak bu hedeflere ulaşabilmektedirler.

Özel Çamlaraltı Koleji olarak lise sınıflarımızda Danışman Öğretmenlik Sistemi ve 7. ve 8 sınıflarımızda ise Öğrenci Koçluk Sistemi programımız bu yılda devam etmektedir. Öğrencilerin kendilerini tanımalarını, kişisel stratejilerini belirlemelerini, zihinsel, duygusal ve fiziksel potansiyellerini fark ederek en yükseğe çıkarabilmelerini, akademik ve sosyal becerilerini geliştirerek kaliteli bir yaşam sürmelerini amaçlamaktadır.

Bu programda; yapılan görüşmelerle öğrenciler Koçlar ve Danışmanlarıyla bir araya gelmektedirler. Öğrencilerimizin akademik, sosyal ve bireysel gelişimleri, öğretmenlerimiz tarafından yetenekleri, ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda yakından takip edilmektedir.

Fotoğraflar için tıklayınız....