ÖĞRENCİLERİMİZ ALMANCA DİL KAMPINDAN DÖNDÜLER

22/08/2013

İzmir Özel Çamlaraltı Koleji  2 hafta boyunca Almanya\'daydı .Çamlaraltı öğrencileri Almanca öğretmenimiz Nurten YAVUZ  ile birlikte katıldıkları DAS Akademie Sommer Camp\'tan döndüler. Öğrencilerimiz yaz tatillerini hem geleceklerine yatırım yaparak hem de farklı kültürleri tanıyıp bolca eğlenerek geçirdiler. Büyük bir heyecanla katıldıkları kampta Alman öğretmenlerden Almanca dersi alarak bilgilerini pekiştirdiler. Burada sabahtan Almanca bilgilerine yenilerini katan öğrencilerimiz öğleden sonra kendileri için hazırlanmış aktivitelerle eğlendiler. Almanya\'nın başkenti Berlin\'de çeşitli kültürel geziler ve aktivitelere katılan öğrencilerimiz, Avrupa ve Asya ülkelerinden gelen öğrencilerle aynı sınıflarda ders gördüler. Ders dışında bisiklet turları, dağ yürüyüşleri, su kayağı gibi çeşitli sporlara katıldılar. Aynı zamanda kültürel projeler gerçekleştirip ülkelerini Almanca sunum yaparak tanıttılar. Kamp süresince tüm öğrenciler Sommer Camp veda partisi için müzik ve dans grupları oluşturarak yapacakları gösteriler için çalıştılar ve son gün veda partisinde hazırladıkları bu gösterileri öğretmenlerine ve diğer kamp arkadaşlarına sundular. Öğrencilerimiz dil kampı sonunda sınav oldular ve okulumuzu başarıyla temsil ettiler. Almanya’da diğer ülke ve okullardan gelen arkadaşlarıyla eğitim gören öğrencilerimiz, 2 seviyeye ayrılmış olan eğitim programına üst seviyeden başladılar ve akıcı konuşmalarıyla da Çamlaraltı Koleji’nin gururu oldular. Öğrencilerimiz Almanca yaz kampı  dil okulu eğitim programı sertifikalarını alarak, iki haftalık rüya gibi tatillerinden evlerine sevinçle ve birçok anıyla döndüler.