ÖĞRENCİLERİMİZ SAĞLIKLI BESLENMEYİ UZMANINDAN ÖĞRENDİLER.

11/04/2012

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Konak Sağlık Grup Başkanlığı Eğitim Şubesi 06.04.2012 Cuma günü okulumuza geldi.

“Beslenme- Hijyen- Fiziksel Aktivite Eğitimi” kapsamında diyetisyen Şadiye ARSLAN, Anasınıfı, 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerimize “Sağlıklı Beslenme” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Soru ve cevap şeklinde yapılan sunumun öğrencilerimiz üzerinde çok etkili olduğu gözlemlendi.

Öğrencilerimiz yararlı sanılan birçok besin maddesinin, büyüme çağında olan çocuklar aslında  ne kadar zararlı olduğunun farkına vardı.

Hazır meyve sularının içinde renklendiricilerin ve şekerin olduğunu, bunun için taze sıkılmış meyve suyu içilmesinin gerektiğini, salam ve sosisin  hayvanın et ve kemik gibi bütün maddelerin karışımından elde edildiğini ve çocukların büyüme ve gelişimleri için hangi besinlerin yararlı ve zararlı olduğu gibi pek çok konuda bilgilendiler.

Ayrıca hijyen ve sporun faydalarından da söz edilen sunumla öğrencilerimiz, pek çok konuda bilgilendiler.

\"\"\"\"