ÖĞRENCİLERİMİZİN YURT DIŞINDA EĞİTİM ALMASI İÇİN İLK ADIM ATILDI.

06/03/2012

İngiltere’den bizlerle görüşmek için gelen, Turkey Opportunities ve GW Bowen Danışmanlık firmasının başkanı Gareth W. BOWEN’ı 28 Şubat 2012 Salı günü okulumuzda ağırladık. Yönetim Kurulu Başkanımız Engin DİRİKAL, YK II Başkanımız Bentürk DİRİKAL, Genel Müdürümüz  Gülçağ GENÇER, Yabancı Diller Bölüm Başkanımız Riva NAHMİAS ve İngilizce öğretmenimiz  Susan PRICE katılımıyla gerçekleşen toplantıda Gareth BOWEN ile uluslararası projelerimize yenilerini ekleme konusunda bilgi alışverişinde bulunduk. İngiltere’de The British Council’a da danışmanlık yapan BOWEN bizlere ‘‘Tasarım Teknolojisi Eğitimi’’ konusunda kendi deneyimlerinden örnekler verdi ve girişimci, yaratıcı ve yetenekli gençler yetiştirip yeni iş kolları ve ürünler ortaya çıkarmayı  hedefleyen bu yenilikçi metodun İngiltere’de etkin olarak kullanıldığını ifade etti. Kendisiyle bu metodun eğitim programımıza uyarlanması hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Ayrıca yabancı dil öğrenmenin önemi çerçevesinde İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinden Bradford College ile öğrenci değişim programı sağlanması hakkındaki düşüncelerin paylaşıldığı toplantı, gelecekte hayata geçirilecek yeni projelerin ilk adımı niteliğinde geçti.