ÖĞRETMENİM CANIM BENİM...

28/11/2011

Bu yılki Öğretmenler Günü Törenimiz, Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerimizi anarak başladı “Çalınan sadece malzemeler değil, aynı zamanda eğitimcilerin yaşamlarıydı…”  Güney Bahçe’de düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, Başöğretmen Atatürk’e saygı duruşunu gerçekleştirdikten sonra, coşkulu bir şekilde İstiklal Marşımız okundu.

Türkçe Bölüm Başkanımızın sunumuyla başlayan kutlama, Beden Eğitimi öğretmenimiz Serhan AKYILDIZ’ın konuşmasıyla devam etti. 5. sınıf öğrencilerimizden Zeynep SAYIM’ın kendi yazdığı sevgi dolu şiir ile okulumuzun öğretmenleri hem gururlandı, hem de kaybettikleri meslektaşları için hüzünlendi. Gün içersinde iki oturum şeklinde konferans salonumuzda devam eden sunuma 6.sınıftan 12. sınıfa kadar bütün öğrencilerimiz katıldı. Bu çoşku ve duygu dolu törene, Fizik öğretmenimiz Volkan GÖNEN’in hazırladığı, Van’da yaşamlarını yitiren ve doğuda kaçırılan öğretmenlerin konu edildiği slayt izlendi. Ardından Yabancı Diller Bölümü’nün hazırladığı ve İngilizce öğretmenlerimiz Banu MESTANOĞLU ve Serra SALKIN, Ispanyolca öğretmenimiz Aysim ANDAÇ ve Almanca öğretmenimiz Funda AYBAT’ın sunduğu bir şiir dinletisi yer aldı. Şiir dinletisi sonrasında Çamlaraltı Koleji mezunu İngilizce öğretmenlerimizden Aysel ALTINBAY KEÇECİ öğretmenleri için hazırladığı “teşekkür mektubunu” okudu. Tören konuklarımızdan okulumuzun emekli Resim öğretmeni Fehamet CANBUL, okulumuzun kuruluşundan bu güne okulumuzda görev almış olan resim öğretmenlerini anmak amacıyla hazırlanan nostalji slayt sunumu eşliğinde  bizlerle değerli görüşlerini, Çamlaraltı anılarını ve duygularını paylaştı.

Tören esnasında, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Engin DİRİKAL için sürpriz bir ödül töreni gerçekleşti. Fen Bölüm Başkanımız Can ARAT’ın hazıladığı ve Engin DİRİKAL’ın 1969 yılından bu güne eğitim yaşamındaki fotoğraflardan oluşan slayt gösterisi tüm konuklarlar tarafından ilgi ile izlendi. Başkanımızın eğitim yaşamında 42. yılını ve Öğretmenler Günü’nü, Genel Müdürümüz Gülçağ GENÇER ve Yönetim Kurulu II. Başkanımız Bentürk DİRİKAL kendisine teşekkür plaketi ve gümüş bir tabak vererek tüm okul adına kutladılar. Bentürk DİRİKAL’ın ödül töreninde yaptığı konuşma ile duygu grafiğini yükseltti.  Yönetim Kurulu Başkanımız, bu sürpriz ödül töreninin kendisini çok duygulandırdığını ve tüm ekip arkadaşlarına teşekkürlerini sunduğunu ifade etti.

Son olarak İngilizce öğretmenimiz Susan Jane PRICE ve Beden Eğitimi öğretmenimiz Serhan AKYILDIZ’ın sunduğu latin dansları, izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Tören sonrası, Ticaret Odası Lokali’nde gerçekleştirilen ‘’Öğretmenler Günü Yemeği’’ ile bir araya gelen Çamlaraltı Koleji öğretmenleri ve emekli öğretmenleri, bu anlamlı günün kutlamasına devam ettiler.  Yemeğin sonunda öğretmenlerimizin gününü kutlamak amacıyla Özsüt (Kordon Şubesi) tarafından hediye edilen 10 adet pasta kesildi. İnce düşüncesinden dolayı Özsüt - Kordon Şubesi’ne teşekkür ediyoruz.

\"\"\"\"
\"\"\"\"\"\"\"\"