Okul Öncesi Seminerimizin İkincisini Gerçekleştirdik

17/03/2014

Okul Öncesi Seminerimizin İkincisini Gerçekleştirdik

İzmir Özel Çamlaraltı Koleji II. Okul Öncesi Semineri “Okul Öncesi Eğitiminde Değişim ve Gelişimin Anahtarları: Çocuk, Okul, Aile” ana başlığıyla 15 Mart 2014 Cumartesi günü okulumuzda gerçekleşti. Etkinlik, Çamkart.com.tr internet adresinden canlı olarak yayınlandı.

Deneyimli ana sınıfı öğretmenimiz Ebru AŞKAR’ın sunuculuğunu yaptığı, 59 okuldan 120’ye yakın okul öncesi eğitimci ve yöneticinin katılımı ile gerçekleşen etkinliğin ilk bölümü, Özel Çamlaraltı Koleji konferans salonunda saat 10.00 ‘da başladı. İlköğretim Kurumları Müdürümüz Güneş ÖZDİNÇ ve Papirüs Kırtasiye Genel Müdürü İbrahim ŞENTÜRK’ün konuşmalarının ardından Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Birliği Genel Başkanı, Çocuk Gelişimi Uzmanı ve Aile Danışmanı Nebahat BOĞUT “Çocuk Aile Öğretmen İşbirliğini Nasıl Sağlayabiliriz, Velimizi Eğitim İçine Nasıl Katabiliriz, Okul Öncesi Programda Öğretmenin Rolü ve Yeterliliğini Nasıl Sağlayabiliriz” konularında katılımcılara bilgilendirme yaptı. Konuklarımızın aktif olarak katılım gösterdiği ve son derece keyifli buldukları bu bölüm, bilgilerin tazelenmesi açısından oldukça doyurucuydu.

Seminerin ikinci bölümünde Kağıt Vs. Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İdil ARSAN ile atölye çalışmasına geçildi. Bu bölümde ise katılımcılar, öğrencilerimizin yaratıcılıklarını geliştirmek adına değişik bir çalışma yapma fırsatı buldular. Kağıt Vs. özel malzemeleriyle gerçekleştirilen bu çalışma sonucunda yapılan birbirinden güzel kuş evleri, katılımcılar için de hoş bir anı oldu.

Katılan konuklarla hem akademik hem de uygulamalı olarak paylaşımların olduğu seminerimiz, katılım belgelerinin sunulmasıyla sona erdi. Katılımcılar, bu keyifli paylaşım için Çamlaraltı Koleji yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.

Özel Çamlaraltı Koleji İlköğretim Kurumları Müdürü Güneş ÖZDİNÇ, ikincisi gerçekleştirilen okul öncesi seminerimize gösterilen ilgiye ve katkıları için Papirüs Kırtasiye ‘ye teşekkür ederken yeniliklerin ve değişimin öncüsü Çamlaraltı Koleji’nin bu tür paylaşımları sürdüreceğini dile getirdi.

Fotoğraflar için tıklayınız...