OKULUMUZ SANAT GECESİ ALKIŞLARLA GERÇEKLEŞTİ

13/06/2013

Sanatın, öğrencilerimizin eğitim hayatlarının bir parçası olarak görüldüğü okulumuzda, öğrencilerimiz bir yıl boyunca yaptıkları müzik ve dans çalışmalarını velilerine, öğretmenlerine ve okulumuz idarecilerine sundular.

Okulumuz Müzik öğretmenleri Açelya ŞAHİN ÇINAR ve Ömür Bora YAŞAROĞLU\'nun yönetiminde sahneye çıkan ilköğretim Orkestrası, Oda Müziği Topluluğu, 4 El Piyano Resitali veren öğrencilerimiz birbirinden güzel parçaları başarı ile çaldılar.

Okulumuz Dans ve İngilizce öğretmeni Susan PRICE yönetimindeki Dans Kulübü öğrencilerimiz hareketli parçalar ve birbirinden renkli kıyafetlerle Sanat Gecemize dans gösterileriyle renk kattılar.

Açelya ŞAHİN ÇINAR ve İlköğretim Korosu öğrencilerimizin izleyicilere süprizi vardı. Dünyanın çeşitli medeniyetlerinin yerel halk türkülerini konuk sanatçılarımız Ali ÖZTÜRK(Gitar), İlhan ÇINAR(Piyano) eşliğinde seslendiren öğrencilerimiz \"Bilmem Şu Feleğin(Orta Anadolu)\" türküsünde ise izleyicilerin de kendilerine katılmasını istedi.

Ömür Bora YAŞAROĞLU\'nun danışmanlığını yaptığı Anadolu Lisesi Orkestrası söyledikleri ve çaldıkları parçalarla genci yaşlısı bütün izleyicileri ayağa kaldırdı. Alkışların kesilmediği salonda programlarının dışında parça çalarak izleyicileri mutlu eden öğrencilerimiz, gösterdikleri performansla bir kez daha alkış aldılar.

Prof.Dr. Memduh ÖZDEMİR\'in yönetiminde sahneye konan Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrenci orkestrası ve öğretmen orkestrası izleyicilerin alkışlarını aldı.

Prof.Dr. Memduh ÖZDEMİR\'in okulumuz idarecileri ve öğretmenleriyle haftalardır hazırlandıkları \"Öğretmenler Korosu\"nda 5 parça seslendirildi. Son parçada ellerindeki nota dosyalarını izleyiciye çeviren öğretmenler, izleyenleri dosyalarının içinde ki Atatürk ve Türk Bayrağı resimleri ile şaşırttılar.

Genel Müdürümüz Gülçağ GENÇER yaptığı konuşmada öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür ederken önümüzdeki sene sahnede velileri de görmek istediklerini dile getirdi. Ayrıca öğretmenler korosunun konser sonunda yaptığı jesti çok anlamlı bulduğunu ve okulumuzun duruşu ve duyarlılığı konusunda daha fazla söze gerek olmadığını düşündüğünü sözlerine ekledi.