OKUMA YAZMA MUTLULUĞUNU ÖĞRETMENLERİMİZLE PAYLAŞTIK

21/01/2013

Özel Çamlaraltı İlkokulu 1. sınıf öğrencileri okuma yazma sevincini öğretmenleriyle paylaştılar.1. sınıf öğretmenlerimiz Sibel KARAKUNDAK, Burcu ŞENER, Berfin AKARGÜN, Açelya ÇINAR, Öznur KOPARAN’ın ortak çalışmalarıyla hazırlanan   “Pasta Kesimi Günü” çocuklarımızın şarkıları, şiirleri ve İngilizce sunumları ile renklendi.

Dünyada hızla meydana gelen değişmeler ve gelişmelere ulaşmanın ve bu yarışta ülkemizin geri kalmamasının en önemli yolu hiç kuşkusuz okumaktır.

James Hawel; “Dünyayı yöneten, kalem, mürekkep ve kâğıttır” sözüyle okumanın önemini çok iyi anlatmaktadır. İnsanın doğasında bir meslek seçip bu mesleğin gerektiği şekilde çalışmak vardır. Hızlı değişen ve gelişen toplumumuzda meslek sahibi olmak yetmemekte, o meslekte bir numara olmak önem kazanmaktadır. Hayatta olduğu gibi meslekte de bir numara olmanın, arayan değil aranan kişi olmanın en önemli yolu mesleki bilgileri, günlük bilgileri ve pratik bilgileri edinmektir. Bunları edinmenin tek yolu da okumaktır.

Kitap okumanın en önemli faydası hiç kuşkusuz insanın kendini tanımasını sağlamasıdır. Okuyan insan hangi alanda başarılı olacağını, hangi alanın onun kişilik yapısına uygun olduğunu tespit edebilir. Dünyanın en zeki insanı olarak kabul edilen ve Nobel Ödülü sahibi olan Einstein, üniversite mezunu değildi. Onu başarılı yapan okuma alışkanlığıydı. Kendimizi tanıyarak hayatta başarılı olabilmenin en önemli yolu okumaktır.

Her kötülüğün başı cahilliktir. Cahillikten kurtulup düşünen insan olmanın yolu da hiç kuşkusuz okumaktan geçmektedir.

Okul kurucumuzun,Yönetim Kurulumuzun, Genel Müdürümüzün, idarecilerimizin öğrencilerimize taktıkları kurdele ve armağanları olan kitaplar miniklerimizi oldukça mutlu etti.