Ortaokul

ORTAOKUL

İzmir Özel Çamlaraltı Ortaokulu olarak 4+4+4 sistemi gereği 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren 5., 6., 7., 8., sınıflarımız Çamlaraltı Ortaokulu olarak anılmaktadır.. Bu sınıflarımızda seçmeli ders yabancı dil olarak okutulmaktadır. Özel Çamlaraltı Ortaokulu yapılandırıcı ve yaratıcı eğitim programını İngilizce, Almanca ve İspanyolca ile zenginleştirir.

•    5., 6., 7., 8. sınıflara ön görüşme ve PDRS değerlendirmeleriyle öğrenci alınır.
•    5., 6., 7., 8. sınıflardaki eğitim programı Satranç, Halk Dansları, Yaratıcı Drama, Bilgisayar vb derslerle güçlendirilir.
•    5., 6., 7., 8. sınıflarda programlı ders olarak uygulanan Mind Lab, öğrencinin düşünme becerisini geliştirme metoduyla 25’ten fazla ülkede uygulanan, A.B.D’de Yale Üniversitesinin eğitim araştırmaları ile desteklenen ,oyun oynayarak öğrenme ve bunu yaşama transfer etme becerisini geliştiren bir yöntemdir.
•    Seçmeli olarak uygulanan kulüp çalışmaları yapılır. Almanca, Kısa Film, Dans, Kukla, Matematik, Doğa, İngilizce, Mind Lab, Müzik, Satranç, Speed Stacks, Gezi Tanıtım ve Turizm, Bilim Avcıları isimli kulüp çalışmaları gösteri, deney, yarışma ve projeleri ile desteklenir.