Pİ GÜNÜ’NDE MATEMATİK KÖYÜNE DESTEK OLDUK.

15/03/2012

“Pi Günü” ilk defa San Francisco Exploratorium da 1988 de kutlanmıştır. O günden sonra da her yıl Mart ayının 14ünde kutlanmaya devam edilmektedir.

Çamlaraltı Koleji olarak bilinmeyenlere ışık tutabilmek ve öğrencilerimizin matematiğe karşı olan ilgilerini tazeleyebilmek için her yıl Pi Günü’nü çoşkuyla kutluyoruz.

Matematik bölümü, öğrencilerimize pi sayısının tarihçesini, nasıl bulunduğunu ve nerelerde kullanıldığını panolar ve kartlarla anlattı.

Tüm öğretmenlerimiz derslerinin bir bölümünde kendileri için hazırlanan bilgileri aktararak pi sayısının önemine dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl resimler ve yarışmalarla kutladığımız Pi Günü bu yıl sosyal sorumluluk projesi ile hem kutlandı hem de desteklendi. Şirince Matematik Köyü’ne destek amaçlı düzenlenen kermes, tüm okulun ilgi odağı oldu. Kermeste satılan yiyecekler ise kısa zamanda tükendi.

\"\"\"\"