RESSAM İŞLEGEN'LE ÖZGÜN BASKI DERSİ

24/11/2014

RESSAM İŞLEGEN\'LE ÖZGÜN BASKI DERSİ

İzmir Çamlaraltı Koleji Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi Resim Bölümü öğrencileri, idarecilerinin gözetiminde, Sefkat İŞLEGEN\'in atölyesinde özgün baskı uygulaması yaptılar.

Ressam Şefkat İŞLEGEN\'in sergilenen ve ödüllü eserlerinden örneklerle özgün baskı uygulamasını kavrayan öğrencilerimiz, baskısı yapılacak kalıbın hazırlanmasını, tek renk ve çok renkli baskı tekniklerini, boya özelliklerini ve baskı tekniklerini öğrenmelerinin ardından, uygulama aşamasına geçtiler.

Öncelikle baskı yapılacak resmin kalıbını seçen Resim Bölümü öğrencilerimiz, daha sonra kalıba boyamayı yapıp, kağıda basma işlemini gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz, özgün baskı tekniğiyle birbirinden farklı resimler ortaya çıkarırken, aynı zamanda keyifli vakit de geçirdiler.

Fotoğraflar için tıklayınız...