RESSAM ŞEFKAT İŞLEĞEN İLE SÖYLEŞİ

26/12/2013

RESSAM ŞEFKAT İŞLEĞEN İLE SÖYLEŞİ

Bugüne kadar birçok  kişisel sergi  ve karma sergiye katılan Ressam Şefkat İŞLEĞEN, 1 Kasım 2013 Cuma günü İzmir Özel Çamlaraltı Koleji\'ni ziyaret etti.

Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencilerimiz ile Görsel Sanatlar Atölyemizde keyifli bir söyleşi gerçekleşti. Özgün Baskı sanatçısı olan Şefkat İŞLEĞEN, yanında getirdiği baskı örnekleri ile beraber öğrencilerimize baskı tekniği hakkında önemli bilgiler vererek öğrencilerimizin vizyonuna katkıda bulundu.

Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyesi olan sanatçı \"Benim için resim yapmak bir düşünme, yaratma etkinliğidir. Bu, aynı zamanda bir yaşama biçimidir. Yaratarak, düşünerek, üreterek yaşamak, kendimi ve çevremi daha anlamlı kılmanın yollarından biri benim için. Yaratılan objeler doğadan alınsın veya alınmasın öncelikle anlatmak istediklerimi dile getirmeliler. Resim yapmayı, öncelikle düşünsel bir etkinlik ve dile getirmek istediklerimin bir tasviri olarak yorumluyorum.” diyerek söyleşiyi noktalayan İŞLEĞEN’e öğrencilerimize  verdiği bilgiler için teşekkür ediyoruz.

\"\"     \"\"