SABIR İRADENİN ZAFERİDİR !

14/01/2014

SABIR İRADENİN ZAFERİDİR !

Çocuklarımızın karşılaştıkları zorluklara rağmen çaba sarf eden, kolay vazgeçmeyen sabırlı bir birey olmaları amacıyla anasınıfından 6. sınıfa kadar aralık ayı “sabır eğitimi” etkinliği Sınıf Öğretmenlerimiz Melek DEMİRYÜREK, Özgün ÇIRAK; Türkçe Öğretmenimiz Semay İNCEOĞLU, Matematik Öğretmenimiz Rakibe METLİ ve psikolojik danışma ve rehberlik servisi gözetiminde gerçekleştirildi.

Anasınıfı öğrencilerimiz renkli boncukları birbirinden ayırarak aynı renkte olanları bir araya toplamaya çalıştı. 1. sınıf öğrencilerimiz kendilerine dağıtılan yılbaşı temalı resimleri boyadı. 2. ve 3. sınıflar noktalama çalışması yaparak resimleri renklendirdi. 4. 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz sabır konusunda beyin fırtınası yaparak sabırla ilgili deyim ve atasözlerini birbirleriyle paylaşarak “Yeterince Sabırlı mıyım?” etkinliğini yaparak sabır konusundaki farkındalıklarını artırdı. Aynı zamanda gruplara ayrılarak puzzle çalışması yaptılar. Ekip olmanın önemini kavramanın yanında puzzle parçalarını bulup sabırla birleştirmeye çalıştılar.

Velilerimiz ise sabır anketini doldurarak kendilerinin sabır konusundaki tutumlarını gözden geçirdiler. Evde birlikte yaptıkları puzzle çalışmalarının fotoğraflarını bizlerle paylaştılar. Yapılan tüm çalışmalar konferans salonumuzda öğrencilerimize sunuldu.

Aralık ayı değerler eğitimi etkinliği, öğrencilerimize sabır bilincini kazandırırken sabrın anlamını, yaşamımızdaki yeri ve önemini çeşitli etkinliklerle öğrenerek neşeli ve hoşça vakit geçirmelerini sağladı.

\"\"     \"\"

Fotoğraflar için tıklayınız...