Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam

15/01/2014

Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam

Okul çağı büyüme ve gelişmenin en hızlı olduğu, yaşam boyu sürebilecek beslenme alışkanlıklarının büyük ölçüde oluştuğu bir dönemdir. Büyüme ve gelişmenin hızlandığı, öğrenme ve algılama işlevlerinin önem kazandığı okul çağında beslenmenin ve spor yapmanın önemi daha da artmıştır.

Okullarda sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi, hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması amacıyla okul çağı çocuklarının sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmiştir. Bu amaçla Konak Toplum Sağlığı Merkezi Göztepe Obezite Biriminde görevli Hemşire Figen KARACA okulumuz anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerimize 9 Ocak Perşembe günü konu ile ilgili sunum yapmıştır.

Güne sağlıklı başlamak için kahvaltının önemi üzerinde durulmuş, sağlıklı beslenme, hareketli yaşam önerilerini miniklerimiz ilgiyle dinlemiştir. Hemşire Figen KARACA ya teşekkür ederiz.

Sağlıklı beslenme, sağlıklı çocukluk; sağlıklı çocukluk ise sağlıklı bireyler demektir.