Sanatın Hep İçindeyiz…

04/03/2013

TÜZÜM KIZILCAN SERAMİK SERGİSİ

Seramik sanatçısı Tüzüm Kızılcan’ın ‘Hamam Tası’ sergisi okulumuz sponsorluğunda Kedi Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başladı. Açılışa Çamlaraltı ailesinin yanı sıra İzmir’den çok sayıda sanatsever katıldı. Serginin bir diğer önemli konuğu ise sanatla her daim iç içe olan aynı zamanda sanatçı Tüzüm Kızılcan’ın yakın dostu Işılay Saygın oldu.

Okulumuz Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Genel Müdür Yardımcısı Bentürk Dirikal, ‘İzmir’in ilk Özel Güzel Sanatlar Lisesi’ni açmış olmaktan ve sanat etkinliklerine elimizden geldiğince destek vermekten büyük bir onur duyuyoruz. Bundan sonrada adımızı bu tarz etkinliklerde sık sık göreceksiniz’ dedi.

Son 5 yıldır deneysel uygulamalar yaptığını anlatan seramik sanatçısı Tüzüm Kızılcan, ‘Son denemelerim objenin kendi içinde parçalanmalar, mat-parlak-şeffaf algılamalar yardımıyla kendi melodisini söylemeye çalışmak oldu, farklı duruşlar algı çeşitliliğini oluştururken malzeme ve form birlikteliği aidiyet duygusunu pekiştirmeme yardımcı oldu’ dedi. Sergi 12 Mart tarihine kadar Kedi Sanat Galerisin’de sanatseverlerle buluşacak.