Şehitlerimizi Saygıyla Andık

18/03/2014

Şehitlerimizi Saygıyla Andık

Kurulduğu günden bu yana Atatürk İlke ve Devrimlerinden ödün vermeyen okulumuz, kurucumuz merhum Mehmet Ali SERTATIL’ın da çok önem verdiği Çanakkale Zaferi’nin 99. yılında tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle andı.

Etkinlikler, Muharip Gaziler Derneği üyelerinden Kore Gazileri Recep ÇİFTÇİ ve Ahmet DÜZYOL’un okulumuzu ziyaretiyle başladı. Öğrencilerimizin yoğun ilgisiyle karşılanan gaziler, sınıflarda çocuklarımızın soruları ve kendilerine gösterdikleri saygıdan çok etkilendiklerini dile getirdiler. 11.30’da başlayan anma töreninden de çok etkilenen konuklarımız, kendilerine sunulan çiçekleri gözyaşları içinde alırken Mustafa Kemal’in askerleri olarak gurur duyduklarını belirttiler.

Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz İlknur CANBAZ’ın İlkokul 2. sınıf öğrencileriyle yaptığı “Çanakkale Gezisi Canlandırması” ile başlayan anma törenimizde günün önemini belirten konuşmaları, İlköğretim Kurumları Müdürümüz Güneş ÖZDİNÇ ve İngilizce Öğretmenimiz Özde KARAMAN yaptılar.

Lise sınıflarından bir grup öğrencimizin canlandırdığı Seyit Onbaşı’nın 276 kiloluk top mermisini kaldırışı ve Amerika’dan öğrenci değişimi programıyla okulumuzda konuk öğrenci olarak bulunan Aidan MOORE’un, Fransız General GURO’yu canlandırarak aktardığı anı izleyenlerden büyük alkış aldı.

Savaş sırasında, kendi evladı yerine diğer yaralı askerlerle ilgilendiği için çocuğunu kaybeden bir doktorun anısının görsellerle aktarıldığı bölüm ile 14-15 yaşında, özgürlükleri uğruna canlarını veren çocuk yaştaki askerlerin görüntüleri ise günümüz açısından oldukça manidardı.

Müzik Öğretmenimiz Ömür Bora YAŞAROĞLU’nun çalıştırdığı Lise Orkestramızın seslendirdiği “Yiğidim Aslanım ve “ Hastane Önünde İncir Ağacı” türküleri ise konferans salonumuzda bulunan tüm izleyicilerin katılımı ve gözyaşları ile seslendirildi.

11 A sınıfı öğrencilerinin Atatürk’e, onun ilke ve devrimlerine, Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkacaklarına dair ant içmeleriyle sona eren tören, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Fotoğraflar için tıklayınız...