ŞEKER ŞİİRLER BULUŞMASI

04/05/2012

30 Mayıs 2012 Pazartesi günü, okulumuzun Türkçe Bölüm Başkanı Şengül KIRAN’ın ikinci şiir kitabı “Şeker Şiirler” için bir söyleşi ve imza günü gerçekleştirildi.

Tükçe Bölümü öğretmenleri tarafından hazırlanan sunum, sözü ve bestesi Şengül KIRAN’a ait olan “Zaman” adlı şarkı ile başladı. Programı KIRAN’ın yaşam öyküsü ve fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi izledi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Engin DİRİKAL açılış konuşmasında “ Şengül öğretmenin okulumuzda eğitim vermesini çok arzu ettik. Fakat eşi buna izin vermiyordu. Uğraşlarımızın sonunda izni alıp öğretmenimizi öğrencileriyle buluşturduk. Şengül KIRAN ailemizin bir parçası oldu ve onunla gurur duyuyoruz” dedi.

Öğrencilerin hazırladığı şiir dramatizasyonları ve “Minik Eleştirmenler” sunumu ile renklenen buluşmada zaman zaman neşeli, çokça da hüzünlü anlar yaşandı.

Yazar Mavisel YENER, Bekir YURDAKUL, tiyatro sanatçısı Erol AKSOY, emekli öğretmenlerimiz Bahri KARADUMAN, Ayten ACARER ve Şengül KIRAN’ın oğlu Yiğit KIRAN’ın yaptıkları konuşmalarla konukları çok etkiledi.

Kitabın resimlerini çizen Dorukhan ÖZCAN bu buluşmaya katılamadığı için duygularını Mavisel YENER’e ilettiği mektup ile paylaştı. ÖZCAN mektubunda, \'\'Şeker Şiirler,duygu ve sevecenlik yüklü dizeleriyle kendini öyle rahat yorumlattı, öyle güzel çizdirdi ki; kalem tutan elimi bazen Ay Nine, bazen de Gülüm Ali yönlendirdi sanki. Yaşamı çocukların penceresinden, çocuk gibi algılamanın o çok değerli, naif ve benzersiz hissini bana yaşattığı için Şengül Hanım\'a teşekkürü borç bilirim. Çizgilerimle bu sıcacık şiirlere karınca kararınca bir katkım olabilmişse, siz birbirinden değerli genç arkadaşlarım beğenmişse ne mutlu bana.\'\' dedi.

Etrafındaki herkesin kalbinde bir iz dudaklarında bir tebessüm bırakan değerli öğretmenimiz Şengül KIRAN gördüğü sevgi seli karşısında gözyaşlarını tutamadı.

Tören sonunda, katılan ve emek veren çalışma arkadaşlarına teşekkür eden KIRAN, Görme Engelliler Vakfı için seslendirdiği şiirlerden oluşan CD’leri öğrencilere ve konuklara armağan etti.

Bu keyifli buluşma okul bahçesinde düzenlenen kokteyl ile son buldu.