SORUNLAR ÇÖZÜLMEK İÇİNDİR

12/12/2013

SORUNLAR ÇÖZÜLMEK İÇİNDİR

Bilgi çağının temel özelliklerinden biri de teknolojinin gelişmesi ve bilgiye ulaşmanın kolaylaşmasıdır. Ancak bilgiye kolay ve hızlı ulaşabilmek sanıldığı kadar olumlu sonuçlar doğurmuyor her zaman.

Hem bilgi kirliliği açısından hem de o hıza ayak uyduracak dikkati toplamak açısından düşünüldüğünde bu çağın insanlarında önemli sorunlara yol açtığı da göz ardı edilmemesi gereken durumların başında geliyor.

Bu durumla ilgili olarak farkındalık yaratmak isteyen PDR Servisi öğretmenlerimiz, 09.12.2013 tarihinde okulumuzun konferans salonunda bir seminer düzenlediler. Bu alanda çalışmaları bulunan Klinik Psikolog Birgül Gökçe Doering, Anadolu Lisesi ve Anadolu Güzel Sanatlar lisesi 9. ve 10. sınıf öğrencilerimize “Öğrenme Sorunları ve Baş Etme Becerileri” hakkında bilgi verdi, öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.

Aynı seminer içerisinde  Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Başkan Yardımcısı Yardımcı Doçent Doktor Jale İpek de matematik dersinin öğrenilmesinde yaşanan zorlukların nasıl aşılabileceği konusunda küçük ipuçları içeren bilgiler verdi.

Oldukça doyurucu geçen seminer sonrasında öğrencilerimiz, bu tür bilgilendirme toplantılarından çok yararlandıklarını, kafalarındaki pek çok soruya yanıt bulduklarını dile getirerek PDRS’ye teşekkür ettiler.