SPEED STACKS SPORUNU ÖĞRENİYORUZ

21/03/2013

Okulumuz öğrencileri Beden Eğitimi dersinde Beden Eğitimi öğretmenleri Özlem GENÇ ve Serhan AKYILDIZ eşliğinde yeni bir spora başladılar. Speed Stacks(Dizilim Sporu) öğrencilerimizin bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak için ders müfradatlarına eklendi.

Dizilim Sporu, 1980\' lerde ilk kez Güney Carolina\' da ortaya çıktı. Daha sonra 1990 yılında Johnny Carson\'un sunduğu “Tonight Show” ile Amerika halkının karşısına çıktı. İşte tam o anda ilkokul sınıf öğretmeni olan Bob Fox\' ın ilgisini çekti.

Bob, 1998 yılında Teksas eyaletinde küçük bir ev-işyeri olarak “Speed Stacks Inc.” i kurdu ve Dizilim Sporu’ nu hemen beden eğitimi öğretmenlerine tanıtmaya başladı. Daha sonra eyalet dışına çıkarak ülkenin her yanından spor öğretmenleri ile bir araya geldi. 2000 yılında ise sürdürmekte olduğu sınıf öğretmenliğini bırakarak tamamen Speed Stacks\' e kanalize oldu. 2012 yılı itibariyle dünya çapında 32.000 eğitim ve aktivite programlarıyla beraber, beden eğitimi derslerinin bir parçası olarak yürütülmektedir.

Öğretmenlerimiz \"Çamlaraltı Koleji Beden Eğitimi Öğretmenleri olarak biz de bu sporu tanımakla ve öğrenmekle büyük heyecan duyduk. Ülkemizde yeni yeni tanınan bu sporu siz değerli öğrencilerimiz ve velilerimizin de tanımasını istedik. Speed Stacks, 12 özel tasarımlı bardaktan oluşan bir Dizilim Sporudur. Amaç; bardakların 3-3-3, 3-6-3 ve 1-10-1(Döngü) kategorilerinde en kısa sürede üst üste dizilip toplanmasıdır. (Döngü kategorisinde dünya rekoru 5.68 saniyedir.)

Amerika’ da yapılan araştırmalar Dizilim Sporu uygulamasının, iki elin aynı anda kullanılmasında, el-göz koordinasyonunun sağlanmasında, beynin sağ-sol kısımlarının aynı anda kullanılmasında ve motor becerilerinin gelişmesinde olumlu katkılarda bulunduğu kanıtlanmıştır. Bunun yanında Beden Eğitimi Öğretmeni olarak biz, odaklanmayı geliştirdiğini, dikkat ve konsantrasyon sağladığını,çabukluğu arttırdığını,  hızlı ve dengeli hareket etmeyi sağladığını bilmenizi isteriz.\" diyerek öğrencilerimizin ve velilerimizin dikkatini bu yeni spora çekmek istediklerini dile getirdiler.