TİMSAL KARABEKİR'DEN ANLAMLI ZİYARET

25/03/2011

\"\"Atatürk\'ün yakın silah arkadaşı ve Kurtuluş Savaşı’nın ünlü Doğu Cephesi Komutanı Kazım KARABEKİR\'in kızı
Timsal KARABEKİR okulumuzu ziyaret etti ve Konferans Salonumuzda  öğrencilerimizle bir söyleşi yaptı. Duygulu anların yaşandığı söyleşide Timsal KARABEKİR, babasının arşivinden fotoğraflarla kurtuluş savaşını anlattı. KARABEKİR, \"Atatürk\'ün Samsun\'a çıkıp milli mücadeleyi başlatması Türk ulusu için yeniden bir varoluştur. Babam Kazım KARABEKİR ulusal kurtuluş mücadelesinde Atatürk\'e destek vermiş, daha sonraki dönemlerde de hep yanında yer almıştır” dedi.Öğrencilerimizin yoğun ilgisiyle karşılaşan ve birçok tarihi belge sunan KARABEKİR, soruları büyük bir dikkatle yanıtlayarak “Çamlaraltı Koleji öğrencilerini yakından tanıdıktan sonra gelecekle ilgili kaygılarım silindi. Türk ulusu gelecekte emin ellerde olacaktır. Bu kurumu bu günlere getiren yönetici ve öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum” dedi.