TOPRAK DEDE ÇAMLARALTILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU

21/03/2011

İzmir’e gelen Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Onursal Başkanı Hayrettin KARACA, okulumuzu ziyaret etti. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından kapıda coşku ile karşılanan Toprak Dede sınıflara girerek öğrencilerle bilek güreşi yapıp, şarkı söyleyip dans etti. KARACA, öğretmenleri öğrencilerin beslenmeleri konusunda uyararak kola içmemelerini sağlamalarını istedi. Minik öğrencilerle yaptığı sohbetten çok büyük keyif alan Karaca onların toprak ve ağaç sevgisi ve bilgisinden dolayı mutlu oldu. Öğrencilerimiz Toprak Dedeyi çok sevdiler. Özellikle anasınıfı öğrencilerimiz sevgilerini sıkı sıkı sarılarak gösterdiler.
Daha sonra okulumuzun Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Ressam Hatice UĞURCAN “Organik Tarım ve Organik Balcılık” konusunda konuşma yaptı ve Bal’ın Serüveninin barkovizyon gösterisini sundu. Uğurcan konuşmasında organik tarımın gelecek kuşaklar üzerinde ne gibi etkileri olabileceğinden bahsetti. Narlıdere’deki arazisinde organik ürünler yetiştiren ve arıcılık yapan UĞURCAN topraktan yüzde yüz verim alabilmek için yaptığı çalışmaları da anlattı.

Hayrettin KARACA ise “Toprak ve Erozyon” konusunda öğrenci ve öğretmenleri bilgilendirdi. Karaca konuşmasında “Hayatta en önemli şey topraktır. Her şey toprakla var olur. Yediğimiz ekmekten giydiğimiz kıyafete kadar her şeyi toprağa \"\"borçluyuz” dedi. Konuşmaların ardından Hatice UĞURCAN’ın “Balın Serüveni” Fotoğraf sergisini de Hayrettin Karaca açtı. TEMA Vakfı İzmir İl Temsilcisi Alaattin HACIMÜEZZİN, TEMA gönüllüleri, Özel Çamlaraltı Koleji yönetici, öğretmen ve velilerin katıldığı sergi açılışı ve kokteylde konu çevre ve doğaydı