Türk Kültürünü Yaşadık Yaşattık

20/01/2014

Türk Kültürünü Yaşadık Yaşattık

15 Ocak Çarşamba günü okulumuzun sergi salonunda Tarih ve Sosyal Bilgiler derslerinin konularını pekiştirmek ve yaşayarak öğrenmek amacıyla bu zümrelerimiz tarafından “Türk Günü Etkinliği” gerçekleştirildi. Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümümüz, yaptığı karikatür çalışmalarıyla, Müzik Bölümümüz, çaldığı Türk ezgileriyle, Anadolu Lisesi 10 A/B ve Ortaokul 7A/B sınıfları hazırladıkları Osmanlı-Türk mutfağına ait lezzetlerle bizleri tarihi bir yolculuğa çıkardılar. Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz İlknur CANBAZ’ın ve Tarih Öğretmenimiz Sevi ŞENEKEN’in düzenlediği bu etkinliğe, Okul Aile Birliğimiz de destek verdi.

Katılımın ve memnuniyetin son derece sevindirici olduğu etkinlikte, öğrencilerimiz tarafından en çok ilgi görenlerden biri de okulumuza yöresel kıyafetleriyle gelen macuncu ile limonatacının katılımı oldu ve önlerinde minik öğrencilerimiz tarafından uzun kuyruklar oluştu.

Ayrıca lokum eşliğinde sunulan ve mangalda kömür ateşinde pişirilen Türk kahvesi de etkinliğe katılanlar için hoş sürprizlerden biriydi.

Öğrenci, öğretmen ve velilerimizi bu güzel etkinliğe verdikleri emek için kutluyoruz.

Fotoğraflar için tıklayınız....