Türk & Yunan Dostluğu

04/04/2014

Türk & Yunan Dostluğu

İzmir Özel Çamlaraltı Koleji, kültürlerarası etkileşimi arttırmak ve öğrencilerin öğrendikleri yabancı dili, etkin bir şekilde kullanmasına destek olmak amacıyla 1st High School of Kozani (Greece) kardeş okulumuza 02.04.2014 tarihinde ev sahipliği yaptı.

Yunanistan’dan gelen 45 öğrenci ve 5 öğretmene ev sahipliği yapan Çamlaraltı Koleji, arkadaşlığın ve dostluğun çok güzel bir örneğini, bu özel organizasyonla öğrencilerine yaşattı.

1st High School of Kozani öğrencileri, Yunan-Türk yiyeceklerinden, müziklerinden, oyunlarından bahseden sunumlarında, kültürlerarası benzerliklerimize dikkat çekti ve arkadaşlığın önemini vurguladı. Bunun yanında geleneksel danslarını sahneleyerek Çamlaraltı öğrencilerine ve öğretmenlerine çok keyifli dakikalar yaşattı.

Konuk öğrenciler ve Çamlaraltılı öğrencilerimiz müzik performanslarıyla da sanatın evrenselliğine dikkat çekerek farklı ülkelerin şarkılarını dinleme fırsatı bulmamızı sağladılar.

Etkinlik sonunda Kozani ve Çamlaraltı öğrencileri sahnede hep birlikte halay çekerek Türk ve Yunan dostluğunu sergileyen muhteşem bir paylaşımda bulundular.

Fotoğraflar için tıklayınız...