ULUSLAR ARASI PROJELER KOORDİNATÖRÜMÜZ ÖĞRETMENLERİMİZE SEMİNER VERDİ.

22/06/2012

İngiltere’den gelen Turkiye Opportunities ve GW Bowen Danışmanlık Firması’nın Başkanı ve Uluslararası Projeler Koordinatörümüz Gareth W. Bowen, öğretmenlerimize üç gün boyunca okulumuzun uluslar arası projeleri ile ilgili seminer verdi.

Her bir zümre ile ayrı ayrı toplantılar yapan BOWEN, öğretmenlerimizle bilgi alışverişinde bulunarak projele önerilerini topladı. Topladığı önerileri ve  yapılabilecek uluslar arası çalışmaları verdiği eğitim seminerlerinde paylaştı. Bu konularla ilgili bağlantı ve eşleştirmeleri Ağustos ayına kadar tamamlayacağını söyledi.

Okulumuz yeni eğitim döneminde İngiltere’de toplam 45 okulla G. Afrika’da ise bazı okullarla ortak sosyal sorumluluk projeleri, kardeş okul projeleri ve öğrenci değişim programları gerçekleştirecek.

İzmir’de ilk olarak açılan Çamlaraltı Koleji Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nin uluslar arası çalışma ve projelerin içinde olacağını belirten BOWEN, sanatsal çalışmaların evrensel boyutta olması gerektiğinin önemini vurguladı.

Öğrencilerimizin Bradford (College) Üniversitesinde eğitim görmelerini sağlayacak programlar hakkında bilgilenen öğretmenlerimiz uluslar arası projeleri gerçekleştirmek üzere hazırlık çalışmalarına başladı.

BOWEN verdiği seminerlerde dünyanın çeşitli ülkelerinde uygulanan eğitim sistemleri, öğretmenlerin ve okul müdürlerinin çalışma sistemleri, eğitimde öncelik verilen unsurlar ve farklılıklar gibi konular hakkında bilgiler verdi.

Bu sayede öğretmenlerimiz diğer ülkelerde uygulanan eğitim sistemleri ile kendi verdikleri eğitimin avantaj ve dezavantajlarını tespit etme fırsatı buldu.

Uluslar arası projeler koodinatörümüz Gareth W. BOWEN, seminerlerinde verdiği bilgiler ve görevlerin takibi ile yeni uluslar arası çalışmaların bilgilerini vermek üzere Ağustos ayı’nda tekrar okulumuzda olacak.
\"\"\"\"\"\"