USTA TİYATROCUDAN YAŞAM DERSLERİ

18/12/2012

Sanat yaşamında 50 yılı geride bırakan ünlü tiyatrocu Müjdat Gezen, İzmir Özel Çamlaraltı Güzel Sanatlar Lisesi’ni ziyaret etti.

Çamlaraltı Koleji’nin bu yıl eğitim-öğretime açtığı ve İzmir’de ilk olma özelliği taşıyan Güzel Sanatlar Lisesi’nde incelemelerde bulunan Gezen, burada düzenlenen söyleşide öğrencilerin çeşitli konulardaki sorularını da yanıtladı.

Gezen’e tiyatro, oyunculuk ve Türkiye’nin geleceği hakkında sorular yönelten öğrenciler, usta tiyatrocudan mesleğe ilişkin önemli bilgiler edindi.

Nasıl tiyatrocu olduğunu anlatan ve Türk tiyatro ve sinemasına yarım asırdır emek verdiğini kaydeden Müjdat Gezen, bir soru üzerine, ‘Devletten ya da herhangi bir kurumdan yardım almaksızın, tamamen kendi kişisel birikimlerimle kurduğum ve geliştirmeye çalıştığım, Müjdat Gezen Sanat Merkezi ile yeni yeteneklerin eğitimine ve sanatseverlerle buluşmasına yardımcı oluyorum. Bu benim en büyük mutluluğum” ifadesini kullandı.

Okullarında kurulan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin kendilerini çok şanslı görmeleri gerektiğini belirten Gezen, “Var olan pekçok yetenek, ne yazık ki sizin gibi eğitim göremiyor. Siz bu işin mutfağında olmaktan keyif alın” dedi.

Söyleşi sonrasında, Güzel Sanatlar Lisesi atelye sınıflarını gezen Müjdat Gezen, öğrencileri tek tek kutladı ve okulun anı defterini imzaladı.