VAN'A ÇAMLARALTI KOLEJİNDEN MESAJ VAR '' YANLIZ DEĞİLSİNİZ''

31/10/2011

Çevresindeki sorunlara duyarlılıkla yaklaşan, çözümü için gereken planlamayı yapıp hayata geçiren İzmir Özel Çamlaraltı Koleji öğrencileri, 7.2’lik deprem felaketinden sonra, Van’a seslenip ‘’Yaşadığınız sıkıntıları hissediyoruz; Yalnız değilsiniz.’’ mesajı vermek üzere yardım kampanyası başlattı.

58 yıllık köklü geçmişiyle, sayısız sosyal sorumluluk projesine imza atan okulumuz, yetiştirdiği öğrencilerin, insan yönünü de güçlü kılmayı hedeflemektedir. Bir hafta gibi kısa bir sürede öğrenci, öğretmen ve velilerimizin özverili çabalarıyla düzinelerce yardım kolisi hazırlanarak,  öğrencilerimizin kendi elleriyle paketlediği ve yiyecekten giyeceğe, çocuk bezinden battaniyeye kadar ihtiyaç duyulan birçok malzeme içeren koliler İzmir Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla Van’a ulaştırıldı.

Daha önceki dönemlerde de Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun pek çok ilinde ihtiyaç sahibi birçok okul ya da köy ile iletişime geçerek, ihtiyaca cevap veren öğrencilerimiz, geçen yıl Van Atatürkçü Düşünce Derneği’nin “Minik Ayaklar Üşümesin” / ‘’Bir Çift Bot’’ kampanyasına da destek vermişti.  2011 mezunumuz Fırat Gürelli de, deprem sonrası Van’a gönüllü olarak gidip, dönüşünde de eğitim aldığı üniversitede Van’daki depremzedeler için bir kampanya başlatarak mezun olduğu okulda edindiği duyarlılık bilinciyle örnek bir davranış sergiledi.

Okulumuzdaki Sosyal Yardımlaşma Kulübü çalışmalarıyla, sosyal sorumluluk projelerinin yaşamımızda ne denli önemli rol oynadığı bilinci ile yetişen öğrencilerimiz hayata geçirdikleri projelerle çevrelerine ve topluma örnek olmaya devam ediyor.